Avanza eller Degiro

Har du svårt att bestämma vilken handelsplattform du ska använda dig av då du vill investera dina pengar? Då kan vi ha svaret på din fråga här! I den här texten jämför vi Avanza och Degiro som två olika handelsplattformar, som båda är till för privata investerare men som också utmärker sig på två helt olika plan. Vi hoppas att den här texten kan ge dig lite mer insikt i vilken plattform som passar dig och dina framtida investeringar bäst!

Inlägget innehåller reklamlänkar.


Avanza som handelsplattform

Innan vi börjar jämföra de olika plattformarna mot varandra tänkte vi gå in lite mer i detalj på vad som faktiskt är utmärkande för de två separat, det vill säga Avanza vs Degiro. Börjar vi med att kolla på Avanza, som förmodligen är den plattform som flest investerare känner till idag, kan man tydligt se att de har skapat en produkt med målat om att erbjuda smidiga banktjänster för investerare av alla sorter.

Som en av de mest välkända handelsplattformarna har Avanza en otroligt bred kundbas som varje dag får hjälp med diverse frågor, tips och råd gällande investeringar för framtida sparande. Här kan du ta del av en lågprisad handelsplattform där du som kund har tillgång till mängder av smarta produkter, som på sikt kan förbättra ditt sparande och skapa en bättre framtid.

Du kan investera i aktier, köpa fonder och ta lån, allt beroende på vad just du är i behov av för att komma igång med ditt sparande! Oavsett vem du är som kund, vilken kunskap du har och vilka erfarenheter du besitter kan de hjälpa dig efter personliga preferenser.


Degiro som handelsplattform

Till skillnad från Avanza så är Degiro en handelsplattform där fokus ligger lite mer på just investering i form av köp i diverse produkter. Precis som de själva uttrycker det vill de ge alla privata investera en möjlighet att investera minst lika bra som professionella investerare, det vill säga till riktigt låga priser och enkla förutsättningar.

Som nätmäklare för privata kunder har de ett stort utbud av olika produkter där du som investerare kan gå in för att säkra din framtid. Trots att de själva poängterar vikten i att denna typ av investeringar kan innebära risker vill de även erbjuda möjligheterna för varje enskild person att förbättra sitt eget kapital utan att behöva jobba för pengarna. Detta tack vare låga priser och globala möjligheter.

Med en verksamhet som drivs av innovation och nytänkande ser Degiro till att alla möjliga kunder och privata investerare får en chans att ta sparande till en ny nivå. Oavsett vad just du har för planer med dina investeringar kan de sätta ihop en kundanpassad ekonomisk plan efter dina förutsättningar, ambitioner och mål, så att du kan spara till en bättre framtid.


Pris

Som vi tidigare var inne på så är en av kärnpunkterna i Degiros tjänster hur de valt att sätta sina priser. Även Avanza är tydliga med att poängtera huruvida pengar och vinst inte är drivmedlet i deras tjänst, utan att de istället vill ta så lite betalt som möjligt för att alla kunder ska kunna ta del av deras produkter.

Något som däremot skiljer Degiro från Avanza är att Degiro verkligen utmärker sig genom att beskriva hur deras val av konkurrenskraftiga prissättning är det som gjort att de blivit så pass stora på marknaden. Samtidigt säger de själva att deras pris är mycket lägre än konkurrenternas, medan Avanza inte gör någon sådan jämförelse.

Att jämföra pris mellan två olika handelsplattformar är svårt att göra bara såhär rakt upp och ner med tanke på att olika produkter kan innebära olika prisnivåer. Generellt brukar Degiro erbjuda aktiehandel med fler länder och till ett lägre pris än Avanza. Men vi kan konstatera att båda Avanza och Degiro är måna om att erbjuda så pass låga priser som möjligt till samtliga kunder, just för att de vill ge möjligheten för fler att spara för en tryggare och bättre framtid!

Om du väljer att öppna ett investeringssparkonto hos Degiro kommer du behöva betala 30% i skatt på utdelningarna från svenska bolag. Detta gäller inte om du har ett investeringssparkonto hos Avanza eller Nordnet. Läs mer om det här.


Fördelar med Avanza

Nu när vi har fått en lite bättre bild av vad såväl Avanza som Degiro erbjuder för typ av handelsplattform kan det vara passande att gå in på vad som väger för och emot de båda. Börjar vi igen då med Avanza, den mest välkända och även mer använda plattformen av dem två, kan man tydligt konstatera att en stor fördel är utbudet av deras produkter.

Här har alla kunder möjligheten att ta del av såväl aktier, fonder och olika typer av lån, där man själv kan välja vilken typ av sparform och investeringstyp som passar ens egna ambitioner och intresse. De jämför sig heller inte med några konkurrenter för att höja upp sig själva, vilket i sig känns som en trygg punkt.

Något annat som gör att vi får ett stort förtroende för Avanza är att de har väldigt många kunder, däribland väldigt många nöjda kunder, som år efter år fortsätter att använda deras tjänster. Tack vare deras personliga erbjudanden och trygga planer för ett bättre sparande enligt dina prefenser har de även vunnit ett antal priser under åren.

Avanza är utan tvekan en riktig bjässe som verkligen har lyckats skapa en trivsam handelsplattform för investerare av alla olika kategorier. Oavsett hur mycket kunskap, erfarenhet eller intresse du har av att spara och investera kan de hjälpa dig med en plan!


Fördelar med Degiro

Går vi nu vidare på Degiro och vilka fördelar deras plattform kommer med så kan vi börja med att konstatera de valt att göra om en investeringsplattform för proffs till en handelsplattform för privata investerare. Detta i sig tyder på att de är måna om att både lära, utveckla och hjälpa sina kunder till ett bättre sparande.

En annan väldigt stor fördel är att Degiro har en plats för alla olika sparare, vilket de även är noggranna med att beskriva själva. Tack vare att deras företag sträcker sig över en global marknad finns det ett flertal produkter med nya möjligheter som vi svenskar kanske inte är vana att se, men som verkligen kan ta din investering till en ny nivå.

Sen är såklart en fördel att de också erbjuder väldigt låga priser för alla sina produkter. Detta gör de helt enkelt för att alla ska känna sig välkomna, och likt Avanza ser de hellre att fler tar del av deras plattform än att de ska göra mer vinst. För att runda av det hela talar Degiro väldigt mycket för innovation och utveckling, vilket gör dem till en stark aktör på marknaden!


Sammanfattning Avanza eller Degiro

Vi skulle vilja avsluta det hela med en kort liten sammanfattning om Degiro och Avanza som handelsplattformar för framtida investerare. De två går att likna varandra på en del punkter, medan de i andra lägen skiljer sig åt rätt mycket. Avanza har funnits på marknaden länge och har en otroligt stark kundbas på grund av sina kvalitativa, enkla och billiga produkter.

Degiro är lite mer av en nystartad nätmäklare som verkligen valt att fokusera på lågprisade produkter för alla olika investerare. Här vill man ta branschen till en ny nivå för att erbjuda globalt växande produkter som kan säkra sparandet för framtiden. De båda kommer med för- och nackdelar, men på olika sätt. Om du som sparare och investerare ska välja en av aktörerna rekommenderar vi Avanza som har ett bredare utbud av olika produkter och en tjänst som passar fler, medans Degiro är lite mer nischade mot aktiehandel i hela världen. En fördel med Avanza är att du inte behöver betala den extra skatten på 30% av utdelningarna från svenska bolag som du behöver göra hos Degiro.
Informationen på denna sida och sajt är inte och ska inte tas som personlig investeringsrådgivning. Det finns alltid risker med investeringar. Värdet av investeringar kan förändras och det är möjligt att förlora det investerade kapitalet helt och hållet. Historisk utveckling garanterar inte framtida avkastning. Vi tar inte ansvar för investeringar gjorda baserade på information från denna sida och sajt. Gör alltid din egen analys innan en investering.