Avanza är banken för aktier och fonder

Avanza är en nytänkande bank som gör det lite lättare för dig att nå dina finansiella mål. Banken har även ett högkvalitativt forum där kunskapen flödar.

Inlägget innehåller reklamlänkar.


Vad är Avanza?

Avanza är en nytänkande och internetbaserad bank som erbjuder kapitaltjänster i form av aktie- och fondtjänster till en låg kostnad jämfört med storbankerna.


Kort om Avanza

Du står nu inför ett val om vilken bank du ska välja, och det är bra att du läser på och jämför. Att jämföra courtage och andra kostnader är viktigt, men att ha en bank som man kan lita på är nästan ännu viktigare.

Avanza är riktigt bra på det sättet, man kombinerar låg kostnad men ett fokus på kapitaltjänster vilket gör banken väldigt specialiserad. Banken erbjuder inga personkonton. Detta är upp till storbankerna att förse dig med. Avanza är helt enkelt en bank för investerande och sparande.

Frågan om man ska använda Avanza eller en vanlig bank blir precis som alla andra ekonomiska frågor till slut väldigt förenklade. Svaret är däremot uppenbart, en kombination. Avanza är en fantastisk bank, enligt oss den bästa banken som finns idag. Kan den ersätta ditt personkonto hos en vanlig bank dock? Nej det kan den inte, och här är varför:


Tjänster

Banken har nischat sig kring kapitaltjänster, men när det kommer till faktiska kapitaltjänster erbjuder banken väldigt mycket.

När det kommer till aktier fungerar Avanza riktigt bra. Samma aktier som hos storbankerna, fast i många fall gratis. Kurser får man i realtid och en massa verktyg som är enkla att förstå men samtidigt för det väldigt mycket roligare men också lättare att hantera sitt investerande.

I Avanzas utbud vad gäller fonder finns verkligen allt. De allra flesta storbankers fonder går att köpa på Avanza, men även unika fonder som Avanzas gratisfond ”Avanza Zero” eller Sveriges billigaste globalfond, ”Avanza Global”.

Övriga värdepapper erbjuds även på Avanza för dig som gillar att experimentera lite. Listan kan göras väldigt lång men det handlar i stort sätt om warranter och olika typer av certifikat.


Priser

Även om vi står fast vid att låga avgifter inte är det viktigaste när det gäller tilliten att välja en bank som tar hand om ens investerande, sparande och kanske till och med ens pension utmärker avgiften Avanza som bank. En välfungerande internet bank som minimerar kostnader och maximerar automation men samtidigt erbjuder en fantastisk support, som sällan behövs.


Verktyg

Avanza erbjuder en massa verktyg.

Kontoöversikten är väldigt interaktiv men mycket information kring alla kontotyper och dess balans. Här kan man också följa börsens utveckling i helhet om man så önskar.

Börsskärmen går att anpassa helt själv, man kan se precis det man vill se. Startskärmen går också att anpassa så att man ser detta direkt när man loggar in på banken.

Infront är Avanzas handelssystem för professionella och daytraders med diagram, teknisk analys, nyheter i realtid, integrerat twitterflöde samt full kontroll över vyn, precis som på många av Avanzas sidor – för dig som vill helt enkelt. Courtaget är detsamma även för Infront-kunder. Avanza utbud som plattform för aktier och fonder är alltså något som även attraherar proffsen.


Kundtjänst

Det bemötandet man får som kund hos Avanza är absolut fantastisk. Alltid kunniga och snabba svar, inga undantag. Detta reflekteras på bankens kundnöjdhet. Svenskt kvalitetsindex, SKI, har gjort en undersökning på Sveriges nöjdaste sparare. Avanza vann med marginal år 2018. för nionde gången i rad. Banken vet vad kunderna vill ha, och banken erbjuder det.

När det är krånglar i andra banker löser Avanza oftast problemet väldigt smidigt. Ett exempel är att till exempel föra över aktier, hos andra banker krävs blanketter och postande. Hos Avanza verifierar man sig med BankID och det är sedan löst på några minuter. Detta är ett exempel men samma sak kan sägas om många funktioner, och kundtjänsten har koll på funktionerna vilket för supportärenden lättare än hos andra banker.


Tillgängligt

Det går alltid att nå Avanza, att Avanza är en ren internetbaserad bank skrämmer ibland, men vi menar att det gör banken mer tillgänglig. Storbankerna fokuserar på sina kontor och erbjuder därför sällan bra kundtjänst eller internetbaserade-lösningar.

Avanza är tvärt om, eftersom man inte har kontor för kunder tvingas man anpassa sig och erbjuda sin hjälp på annat sätt. Därför erbjuder Avanza en riktigt kunnig support på telefon, men även på deras hemsida.

Det finns även förutom en hemsida en app där man enkelt kan hålla koll på sina affärer, handla men också nå supporten. Eftersom att banken är internetbaserad ingår internetbanken och appen i Avanza, inga tillägg. Helt gratis.

Detta är viktigt att komma ihåg. Avanza är ingen vanlig bank, banken i fråga erbjuder inte personkonton, kontokort eller andra finesser som inte har med investerande eller sparande att göra. Banken fungerar som ett komplement som gör din ekonomiska handel mycket smidigare och även oftast billigare än vad din nuvarande bank gör.
Informationen på denna sida och sajt är inte och ska inte tas som personlig investeringsrådgivning. Det finns alltid risker med investeringar. Värdet av investeringar kan förändras och det är möjligt att förlora det investerade kapitalet helt och hållet. Historisk utveckling garanterar inte framtida avkastning. Vi tar inte ansvar för investeringar gjorda baserade på information från denna sida och sajt. Gör alltid din egen analys innan en investering.