BetterWealth – Omdöme, recension & betyg

BetterWealth fondrobot är ett intressant val för dig som vill automatisera ditt sparande till en låg avgift. BetterWealths sparrobot investerar automatiskt i många olika tillgångsslag för att ge en bra avkastning och samtidigt sprida och minska riskerna. Vi har provat BetterWealths fondrobot och den är väldigt enkel att komma igång med. Fortsätt läs och se vårt omdöme och recension av deras fondrobot. Det kan mycket väl vara en fondrobot som passar dig och hur du vill spara!

Inlägget innehåller reklamlänkar.


BetterWealth fondrobot – kort fakta

Total avgift0,28 – 0,88%*
*kan variera beroende inställningar och underliggande tillgångar
Varav förvaltningsavgiftFrån 0.09%
Investerar iBörshandlade indexfonder – ETF:er
Underliggande tillgångsslag– Aktier
– Räntor
– Guld
– Fastigheter
– m.m.
Val och inställningar– Sparhorisont
– Risknivå
– Hållbart urval
– Dynamisk re-balansering

Vilka är BetterWealth

BetterWealth registrerades som bolag 2016 och är en relativt ny spelare på fondrobotmarknaden. De har sitt säte i Malmö och består av ett team med experter inom investeringar och forskning. De vill kunna (och kan!?) erbjuda en produkt i världsklass som använder de senaste rönen inom forskning och investeringsteori.

BetterWealth står under Finansinspektionens tillsyn och investerarskyddet och insättningsgarantin gäller. BetterWealth betonar säkerheten för dig som kund och att du ska vara och känna dig trygg som kund hos dem.


Tjänsten – Fondrobot som handlar med indexfonder

BetterWealths robot handlar med börshandlade indexfonder – ETF:er (Exchange-Traded Fund). Det finns mycket forskning kring avkastning över tid genom indexfonder som visar att investeringar i indexfonder med låg avgift ger en väldigt bra, eller den bästa, avkastningen över tid.

Investerar i många olika underliggande tillgångsslag

Genom indexfonderna investerar BetterWealths robot i närmre 100 olika underliggande tillgångsslag. Många fonder och robotar investerar i aktier och räntor. Men BetterWealths robot investerar även i indexfonder för guld, råvaror, infrastruktur, fastigheter, smart beta (en investeringsstrategi som kombinerar passiva indexfonder med aktiv förvaltning) med mera.

BetterWealths robot investerar i närmre 100 olika underliggande tillgångar
Aktier
Räntor
Guld
Råvaror
Infrastruktur
Fastigheter
Med mera
BetterWealth - logo

Genom att diversifiera och sprida dina pengar över flera olika tillgångsslag kan BetterWealth erbjuda en bra riskjusterad avkastning. Det vill säga en hög avkastning i förhållande till portföljens risk.

Oberoende förvaltning och investeringar

BetterWealth investerar som en oberoende förvaltare. De har alltså inga egna fonder och de tar inte heller emot provisioner från de fonder de investerar i.

Tack vare detta har BetterWealth ingen vinning på att välja någon särskild fond för egen del, utan de kan alltid välja det som de anser vara bäst för dig. De vill maximera din avkastning genom oberoende investeringar.

Det här är såklart väldigt bra, men vi tycker samtidigt att det är självklart det ska vara såhär. Fondförvaltare och banker har länge kunnat övertyga sparare att spara i just deras fonder. Men ju mer medvetna vi blir som kunder och sparare, desto bättre förvaltning och sparande tvingar vi förvaltare att erbjuda och detta har BetterWealth tagit fasta på.


Priser och avgifter för BetterWealth

BetterWealth har bland den lägsta förvaltningsavgiften av alla robotar på marknaden att erbjuda. Förvaltningsavgiften är från 0,09%, men den totala avgiften innehåller ju sen även avgifterna i de underliggande fonderna samt transaktionskostnader vid köp och försäljning av fonder.

Har du en så kallad dynamisk portfölj är deras förvaltningsavgift dock lite högre och är på 0,65%.

Den totala avgiften för deras så kallade strategiska portfölj är i slutändan väldigt låg, från 0,28%, och detta ser väldigt attraktivt ut.

Förvaltningsavgift0,09 – 0,65%
Fondavgifter0,14 – 0,22%
Transaktionskostnader0,02 – 0,06%
Total avgift0,28 – 0,88%
* avgifter kan variera något beroende på inställningar och underliggande fonder och värdepapper. Värdena i tabellen är därför ungefärliga.

Val och inställningar du kan göra hos BetterWealth

Hela idén med en fondrobot är ju att den skall sköta sparandet åt dig så du slipper tänkte på detta. Men några första frågor, val och inställningar behövs ju för att den skall investera enligt dina förutsättningar och önskemål. BetterWealths fondrobot är mycket enkel att ställa in och du svarar på frågor och gör inställningar för bland annat.

 • Sparhorisont – Hur länge har du tänkt spara
 • Risk – Hur riskbenägen är du
 • Hållbarhet – Begränsa ditt sparande till hållbara tillgångar
 • Strategisk eller dynamisk portföljstrategi
  • Strategisk portfölj är standardinställningen
  • Dynamisk portfölj som re-balanseras löpande*

* Detta för att försöka ge en så hög avkastning som möjligt givet en bestämd risknivå. Denna strategi har en högre förvaltningsavgift och passar den som vill bibehålla sin risknivå över tid. Sannolikt – antar och förstår vi det som – kommer denna portfölj ge en lägre avkastning över tid, men också en jämnare risknivå. Denna kräver också en minsta investering på 50 000 kr, vilket kan göra den otillgänglig för en del.

BetterWealth - sparhorisont
Exempel på fråga för hur lång sparhorisont du har.

BetterWealth - risk
Exempel på fråga som hjälper roboten att bestämma risken i din portfölj.

Tillgänglighet BetterWealth

BetterWealth har en användarvänlig enkel och mobilanpassad hemsida och det är här du sätter upp och följer ditt sparande. Hemsidan är enkel att navigera på och då den är mobilanpassad är det lika enkelt att använda deras tjänst på mobilen såväl som på datorn. Enda nackdelen som en del kanske saknar är att de inte har en egen app, men kanske de kommer lansera en app framöver.

Värt att notera kan vara att om du söker efter ”betterwealth” eller ”better wealth” på Google Play eller App Store så kommer du få förslag på andra företag och appar som heter Better Wealth eller en variant därav. Alla dessa är ju då inte samma BetterWealth som det vi skriver om här.


Kundservice BetterWealth

Vi har själva ännu inte behövt kontakta deras kundtjänst. Men av allt att döma och att vi inte hittar några negativa saker om deras kundtjänst så antar vi att BetterWealth har en bra och fungerande kundtjänst.


Konkurrenter och jämförelser med andra sparrobotar

Det finns idag en del alternativ och konkurrenter på marknaden för fondrobotar och sparrobotar. Två av de populära är till exempel Avanza Auto och Lysa.

Avanza är numer en ganska välkänd nischbank, där du genom deras variant av fondrobot också kan få hjälp med ett automatiserat sparande. Förutom ett automatiserat sparande kan du hos Avanza även handla direkt med fonder, aktier och andra värdepapper. Du kan läsa mer i vår artikel om Avanza här >>.

Lysa är en annan fondrobot och kanske mer lik BetterWealth jämfört med Avanzas. En del vill hävda att Lysa är den bästa fondroboten. Vi har svårt att säga vilken vi tycker är bäst av BetterWealth eller Lysa, men som många andra tycker även vi att Lysa är en mycket bra fondrobot. Du kan läsa mer i vår artikel om Lysa här >>.

Stort test av fondrobotar

Vi har startat ett stort test av fondrobotar med starten av 2022. Det är ett löpande test som ska få rulla på och vi utvärderar och bedömer de olika robotarna löpande. Titta och följ gärna vårt test av fondrobotar för att jämföra dem och även se den respektive avkastning de ger oss över tid. Du kan följa vårt test av fondrobotar här >>.


Andra omdömen och betyg på BetterWealth

BetterWealth har ganska få men väldigt bra omdömen och betyg.

På Google har de i skrivande stund till exempel 5/5 i betyg. Men det är endast ett fåtal som gett betyg där, så det är svårt att lägga allt för stor vikt vid det.

BetterWealth - Betyg på Google
Screenshot från Google med högsta möjliga betyg.

Vår slutsats, omdöme och betyg för BetterWealth

Omdöme och betyg
 • Tjänsten - funktionalitet och inställningar
 • Pris och avgifter
 • Tillgänglighet
 • Kundservice
4.5

Slutsats och sammanfattning

BetterWealth fondrobot är en mycket bra tjänst för dig som vill automatisera ditt sparande. Den är enkel och snabb att komma igång med och deras avgift är bland de lägsta på marknaden. Vi rekommenderar BetterWealth varmt till den som vill sätta upp ett automatisk fondsparande och låta en robot sköta jobbet med att välja fonder och spara åt dig.


Disclaimer – Vårt sparande i BetterWealth

Vi testar och har använt de produkter och tjänster vi skriver om. Vi använder BetterWealths fondrobot idag vid skrivande stund och det tänker vi fortsätta göra. Precis som med alla investeringar vi gör kommer vi överväga framåt hur stor andel av vårt sparande vi kommer att ha hos BetterWealth över tid.

Informationen på denna sida och sajt är inte och ska inte tas som personlig investeringsrådgivning. Det finns alltid risker med investeringar. Värdet av investeringar kan förändras och det är möjligt att förlora det investerade kapitalet helt och hållet. Historisk utveckling garanterar inte framtida avkastning. Vi tar inte ansvar för investeringar gjorda baserade på information från denna sida och sajt. Gör alltid din egen analys innan en investering.