Bästa spartipsen för mat – Matkassar

Matkostnaden utgör ofta en större del av våra kostnader under en månad. Det finns många tips och tricks för att sänka matkostnaderna och samtidigt äta gott. Vi tänkte ge dig de bästa tipsen när det kommer till hur du kan spara både pengar och tid genom att köpa matkassar.

Vad är en matkasse?

En matkasse är i sin enkelhet precis vad det låter som, en kasse med mat. Det innebär att du beställer en matkasse och genom den får mat för ett antal måltider och recept för att laga maten. Det finns många fördelar med matkassar bland annat sparar du tid, du behöver inte lägga tid på att komma på ett recept och handla. Utöver det kommer du garanterat testa nya maträtter. I Sverige finns det många företag som säljer matkassar bland annat alla stora matbutiker, Linas Matkasse och Mat & Ro. Var i Sverige du bor påverkar vilka matkassar du kan köpa, då leverantörerna inte levererar till alla orter. Matkassar är ofta lite dyrare, men det finns enkla knep för att komma undan billigt.

Spara pengar med matkassar

Att spara pengar genom att köpa matkassar kanske känns lite långsökt med tanke på att det ordinarie priset för matkassar kan vara ganska högt. Möjligheten till att spara pengar genom att köpa matkassar kommer från att många leverantörer erbjuder kraftig rabatt vid första köpet av en matkasse. De billigaste matkassarna kostar mindre än 20kr per portion. Som tidigare nämnt kommer du spara tid i och med att du inte behöver planera middagar eller behöver handla alla råvaror till maten. Ytterligare en fördel med matkassar är att svinnet minskar då råvarorna du får hem kommer användas i matlagning och inte riskerar att slängas senare på grund av att de inte behövdes.

Om du vill jämföra matkassar och rekommenderar vi att använda tjänsten jamformatkassar.se. Där kan du hitta de flesta matkassar som finns i Sverige och jämföra de med varandra beroende på om du letar efter vegetariska matkassar, matkassar som passar barn eller matkassar med kort tillagningstid. En av de viktigaste funktionerna är att du kan jämföra priset mellan olika matkassar inklusive eventuella rabatter och därmed hitta den billigaste matkassen sett till totalt pris eller billigast per portion. Här kan du jämföra matkassar.

Extra spartips

Oavsett om matkassar passar dig eller inte kan vi rekommendera Matsmart. Det är ett företag som säljer mat i storpack eller som är nära att passera bäst före-datumet. Maten säljs ofta med stor rabatt, i vissa fall kan du hitta produkter med upp till 90% rabatt mot ordinarie pris. Utöver att du kan spara mycket pengar på att köpa mat på Matsmart, bidrar du också till minskat svinn. En del av produkterna som Matsmart säljer skulle slängas om inte de såldes via Matsmart. Här kan du läsa mer om Matsmart.

Läs mer

Om du vill ha fler spartips kan vi rekommendera att läsa vårt inlägg Sparande – Inför det nya året. Där ger vi tips och rekommendationer för att du ska förbereda dig inför det nya året och ha mer pengar. Tipsen handlar bland annat om hur du kan sänka dina kostnader och hur du kan spara dina pengar.Informationen på denna sida och sajt är inte och ska inte tas som personlig investeringsrådgivning. Det finns alltid risker med investeringar. Värdet av investeringar kan förändras och det är möjligt att förlora det investerade kapitalet helt och hållet. Historisk utveckling garanterar inte framtida avkastning. Vi tar inte ansvar för investeringar gjorda baserade på information från denna sida och sajt. Gör alltid din egen analys innan en investering.