Nordnet eller Lysa

Både Nordnet och Lysa låter dig både spara och investera dina pengar. Det kan därför vara svårt att veta vilken av dessa du ska välja för dina pengar. Idag ska vi titta på både dessa företag och komma fram till vilket som faktiskt passar dig och dina pengar bäst.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Investeringar i aktier, fonder, krediter, kryptovalutor, råvaror och andra värdepapper innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet.

Lysa

Lysa är ett svenskt företag som satsar mycket på enkelhet. Det är till exempel därför de har en funktion, en fondrobot, som automatiskt investerar dina pengar, för en låg avgift. Du behöver därför inte sköta ditt sparande själv, Lysa hanterar allt åt dig. Hela poängen är faktiskt att du ska behöva göra så lite som möjligt. Det enda du behöver göra att sätta in pengar, resten fixar Lysa.

Namnet hör faktiskt ihop med deras vision, de vill lysa upp en bransch som länge rört sig i skuggan och göra den lättförståelig för alla. De vill hjälpa mer människor att fatta rätt ekonomiska beslut och det har de jobbat med, ända sen starten.

Reklamlänk

Nordnet

Nordnet är en digital bank som passar perfekt för alla som investera och spara sina pengar. De erbjuder tjänster både för dig som är nybörjare och för dig med lite mer erfarenhet inom just investeringar. Hos Nordnet kan du anpassa ditt sparande helt efter eget tycke och investera i det du tror kommer löna sig i framtiden.

Självklart finns det mycket hjälp att få för dig som vill ha det, det är just därför Nordnet även passar dig som är nybörjare. De erbjuder till exempel en blogg där du kan lära dig mer om olika typer av strategier och investeringar.

Reklamlänk

Olika tjänster

Både Nordnet och Lysa erbjuder många olika tjänster till sina kunder. Den stora skillnaden är att Nordnet är en fullständig bank, något som Lysa inte är. Nordnet erbjuder många olika aktier, fonder och andra banktjänster. Du kan till exempel låna pengar till aktiesparande eller ta bostadslån till låg ränta.

Lysa är bara en tjänst för att spara och investera dina pengar, något som har både för och nackdelar. Den stora fördelen med att Lysa är mindre är just enkelheten som de satsar mycket på. Det finns mindre funktioner och mindre knappar. Lysa gör det enkelt att spara och investera medans Nordnet erbjuder mer avancerade verktyg.

Tillgänglighet

Lysa och Nordnet jobbar mycket med att försöka vara så tillgängliga för allmänheten som möjligt. Lysa är väldigt enkla och är därför väldigt lättillgänglig för nybörjaren som precis ska börja investera sina pengar. Nordnet jobbar mycket med sin design men alla olika funktioner kan få deras sida att kännas rörig ibland och svårare att hitta specifika funktioner.

För att öka sin tillgänglighet erbjuder Nordnet en app där du enkelt kan se dina investeringar samt handla och sälja aktier eller fonder. Lysa erbjuder ännu inte denna tjänst men deras hemsida är väl anpassad för mobiler, något som är väldigt viktigt i det moderna samhället. Både företagen är därför väldigt tillgängliga för alla, inte enbart för personer som har snabb tillgång till en dator. Det enda som krävs för att komma åt investeringar med Lysa och Nordnet är egentligen en internetuppkoppling. Detta betyder att båda företagen är väldigt tillgängliga.

Avgifter

Självklart är alla dessa tjänster inte helt gratis. Både Nordnet och Lysa tar ut avgifter för sina olika verktyg. Lysa har en fondrobot som hjälper dig att investera. Avgiften för detta är max 0.41%, lite beroende på vilka fonder som ingår i ditt sparande.

Hos Nordnet finns det möjlighet att spara i liknande fonder som på Lysa och till liknande priser. Utöver att spara i fonder hos Nordnet kan du investera i t.ex aktier och optioner. Vi köp av dessa tillkommer courtage, som är en avgift vid varje köp eller sälj. Om du dessutom är ny kund hos Nordnet erbjuder de rabatter första månaderna som kund.

Både sidorna har låga avgifter men dessa avgifter är ändå något att tänka på när du väljer mellan Nordnet och Lysa.

Verktyg

Här har vi en klar vinnare, Nordnet. De erbjuder fler verktyg än vad du någonsin kommer att använda. Oavsett nivå kunskapsmässigt finns det verktyg som passar. Eftersom Lysa satsar på just enkelhet erbjuder de just nu endast en fondrobot. Nordnet låter dig sköta ditt sparande precis som du vill ha det med mängder av olika verktyg.

Detta kan dock vara en nackdel då Nordnets hemsida ser mer komplicerad ut och kan vara svårare att hitta på. Lysas hemsida, däremot, är väldigt minimalistisk och lätt att hitta på. För dig som gillar att själv hantera dina pengar är Nordnet därför den perfekta sajten. För dig som inte behöver mängder av verktyg passar dock Lysa bättre.

Kundtjänst

Kundtjänsten är en viktig del av alla företag, stort som litet. Det måste finnas någon där som kan svara på de frågor du kanske har. Både Lysa och Nordnet sköter kundtjänsten väldigt bra, vi har inga klagomål.

Både Nordnet och Lysa är väldigt aktiva på sociala medier, om du snabbt vill ha svar på något kan du därför kontakta företagen via sociala medier. Självklart kan du alltid ringa eller skicka ett mail istället, både metoderna fungerar lika bra.

Sammanfattningsvis kan vi säga att om du har några frågor kommer du snabbt få hjälp, av både Nordnet och Lysa. Oroa dig därför inte över kundtjänsten.

Nordnet eller Lysa?

Nu har vi nått slutet och det är nu valet ska fattas. Vilken är det då som du faktiskt ska välja? Båda företagen är väldigt bra men de riktar sig mot olika kunder. Lysa med sin enkelhet riktar sig till dig som enkelt vill investera dina pengar och se pengarna växa. Du har kanske inte mängder med tid för att lära dig olika företag och därför sköts allt åt dig.

Nordnet däremot erbjuder många olika verktyg för dig som vill anpassa ditt sparande efter dina behov och intressen. Här sköter du allt själv men självklart kan du också få hjälp med mycket om du känner att du behöver det. Nordnet passar helt enkelt bäst för dig som är lite mer avancerad eller som vill bli lite mer avancerad.

Vi hoppas att vår artikel har hjälpt er att fatta rätt val och att era pengar nu kommer att växa med bra investeringar.

LänkarInformationen på denna sida och sajt är inte och ska inte tas som personlig investeringsrådgivning. Det finns alltid risker med investeringar. Värdet av investeringar kan förändras och det är möjligt att förlora det investerade kapitalet helt och hållet. Historisk utveckling garanterar inte framtida avkastning. Vi tar inte ansvar för investeringar gjorda baserade på information från denna sida och sajt. Gör alltid din egen analys innan en investering.