Recension – Min vinnande väg bli rik på aktier – av Arne Kavastu Talving

Har du funderat på att läsa boken Min vinnande väg bli rik på aktier? Den är skriven av den i börskretsar välkände och framgångsrike Arne Talving, kanske mer känd som Kavastu. Det är en bok där Kavastu delar med sig av sin egna väldigt framgångsrika strategi för att handla med aktier. I boken beskriver han hur han går från ”vanlig aktiehandel”, så som många andra handlar aktier, till att utveckla sin egen strategi för att verkligen kunna slå index över tid. Det blir en del anekdoter och historia som beskriver hans väg till att hitta och finslipa sin strategi. Och han ger läsarna en bra beskrivning av sin strategi, en strategi att ta efter eller låna idéer ifrån beroende på ens egna person och sätt att handla med aktier. Om det låter intressant så läs mer nedan!


Kort fakta

FormatHäftad (Danskt band)
SpråkSvenska
Antal sidor179
Utgivningsdatum2020-09-03
Upplaga1:a

Beskrivning från boken

Från baksidan:

Följ med på Kavastus vinnande väg

Arne Kavastu Talving är en av Sveriges mest kända aktieprofiler från utbildningar, som författare och flitig tänkare på sociala medier. Arne har utvecklat en alldeles egen strategi för att nå framgång med sina aktieplaceringar Kavastus trender. Med den har han 12 år i rad lyckats slå börsindex med god marginal. 

I boken berättar Arne hur han upptäckte att tillvaron som vanlig aktiesparare, när han gjorde som alla andra, inte gav tillräckligt. Och hur han då utvecklade sin egen strategi. En vinnande väg till ekonomisk frihet. Läs och lär av Kavastus enastående framgångar på börsen. Många av råden är enkla att ta till sig. Andra kräver lite mer engagemang och intresse. Men en sak är säker. Du är välkommen att följa med på Kavastus vinnande väg att bli rik på aktier.

Från den invikta baksidan (boken har s.k. danskt band):

Arne Kavastu Talving är bankmannen som tröttnade på att placera i aktier ungefär som alla andra och utvecklade sin egen strategi Kavastus Trender. Med den har han under en lång följd av år lyckats slå börsindex med god marginal och är nu ekonomiskt fri. Kavastu har redan kultstatus bland aktiebloggare och finanstwittrare med 40 000 följare och är därmed en av Sveriges mest populära. Han är en eftertraktad föreläsare i aktiesammanhang och håller även avancerade praktiska utbildningar i sin strategi.  

Arne Talving skrev 2018 tillsammans med Marcus Hernhag första boken Den enkla vägen bli rik och fri med aktier. Den blev en stor succé med snart 15 000 sålda ex. Detta är Arnes första egna bok. En uppföljare planeras till hösten 2021. Arne är uppväxt i Torshälla men har rötter från den lilla estländska byn Kavastu.


Bokens innehåll

Boken är 179 sidor lång, fördelat över 26 kapitel. Han börjar med att beskriva sin egen historia och hur han över åren tar fram sin egna strategi. Han delar med sig av berättelser och egna erfarenheter och mindre och större börshändelser genom åren. Han delar en del egen statistik och han delar framförallt med sig av sin strategi väldigt öppet. Han delar med sig av sin aktieportfölj vid utgivningen (2020) och lite kort hur hans dag på börsen ser ut idag, som ekonomiskt fri.

Om Kavastus strategi

Kavastus resultat år efter år talar för sig självt. Kavastus strategi fungerar väldigt bra rätt utfört och han har slagit index över tid med råge och med en bra riskhantering. Men den är inte för alla, i alla fall inte för den som inte kan eller är beredd att lägga ner en del tid över åren. Kavastu har över åren byggt upp egen statistik och kännedom över några hundra bolag som han bevakar. De aktier han bevakar hoppar ut och in ur hans portfölj över tid och strategin bygger på ett aktivt handlande med en stor aktieportfölj med många bolag i. Att handla med aktier utefter sin strategi tar honom ett par timmar om dagen och i snitt gör han 5-9 aktieaffärer per dag. Hans värderingar av aktier är baserat på fundamental analys och trendstyrt, där den kanske vanligaste använda tekniska indikatorn MA200 (200 dagars glidande medelvärde) är en del i Kavastus bedömning om en aktie trendar eller inte.

Omdöme och betyg

Jag fann boken väldigt lättläst och intressant; läste ut den över en helg. Jag insåg ganska snabbt att strategin som beskrivs i boken inte är något jag själv idag skulle kunna kopiera rakt av. Jag har idag inte möjlighet att lägga den tiden det krävs och strategin passar inte helt min aktiehandel. Däremot finns det en del saker i den jag plockat upp till min aktiehandel och fler saker jag kommer prova framöver. Det är också en bok jag kommer att läsa om delar ur, framförallt kapitel som går närmre in på själva strategin. Det märks att Kavastu vill lära ut sin strategi, han vill att du som läsare ska förstå och lära dig av vad som gjort honom framgångsrik. Och det lyckas han med!

  • Betyg
4

Sammanfattande omdöme och betyg

Jag rekommenderar boken Min vinnande väg bli rik på aktier till alla som handlar i alla fall något sånär aktivt med aktier. Och är du intresserad av Kavastu och/eller hans strategi är det ett givet köp. Den får fyra ekonomikusar av fem möjliga.


En uppföljare är på gång

Kavastu jobbar på en uppföljare till boken och den är beräknad att komma ut hösten 2021. En bok som ska gå in mer på fundamental analys, tolkningar av kvartalsrapporter, känna igen börstrender, tajma aktieköp m.m. Det låter som en mer praktiskt inriktad bok och jag ser verkligen fram emot att läsa den när den väl kommer. En recension av den boken kommer också komma här så småningom.Informationen på denna sida och sajt är inte och ska inte tas som personlig investeringsrådgivning. Det finns alltid risker med investeringar. Värdet av investeringar kan förändras och det är möjligt att förlora det investerade kapitalet helt och hållet. Historisk utveckling garanterar inte framtida avkastning. Vi tar inte ansvar för investeringar gjorda baserade på information från denna sida och sajt. Gör alltid din egen analys innan en investering.