SaveLend börsnotering (IPO) – teckna SaveLend Group

Nu ska snart SaveLend Group AB börsnoteras (IPO) på Nasdaq First North Growth Market. Vi rekommenderar varmt SaveLends P2P-tjänster för att investera i lån. Men nu kan du alltså snart även investera i själva företaget genom att teckna och köpa aktier i SaveLend Group. Senaste teckningsdag är 28:e maj 2021 och första dag för handel på börsen är 9:e juni 2021. Och det går att få förtur! Läs mer nedan.

Inlägget innehåller reklamlänkar.


Uppdatering: Teckningsperioden är nu avslutad. Noteringsemissionen tecknades till hela 682 procent! En väldigt hög efterfrågan på aktien i teckningen med andra ord. Handeln med aktien förväntas gå igång den 9:e juni och det blir spännande att se om köptrycket är lika stort som trycket var på att teckna.

Om SaveLends P2P-tjänster

SaveLend erbjuder lån genom P2P-lending (peer-to-peer-lending). Lån som finansieras av investerare som lånar ut sina pengar. De har alltså tjänster både för låntagare och långivare. För dig som vill läsa mer om SaveLends tjänster för att investera i lån har vi tidigare skrivit en artikel om SaveLend här >>.

Vill du investera i lån hos SaveLend så besök deras hemsida och öppna ett konto. Den som har minst 10 000 kr investerat på deras plattform och tecknar aktier genom Nordnet får dessutom förtur vid börsintroduktionen! Läs mer hur du gör längre ner under Förtur vid börsnotering av SaveLend Group >>.


Börsintroduktion SaveLend Group

För dig som är intresserad av att investera i SaveLend som bolag så finns fullständig information från dem inför börsnoteringen på deras hemsida. Nedan är en kort introduktion av bolaget och dess vision framåt.

Kort introduktion till SaveLend Group

SaveLend Group är ett svenskt fintechbolag inom P2P-lending. Bolaget grundades 2014 av VD Ludwig Pettersson och bolaget har idag 46 heltidstjänster med kontor och verksamheter i Sverige, Polen och Finland. För räkenskapsåret 2020 uppgick intäkterna till 56,4 MSEK (44,8 MSEK), en ökning med 26 % från föregående år.

Bolagets mål är att skapa ett ekosystem där sparare, investerare, företag och konsumenter effektivt kan erhålla värde samt dra nytta av varandra. Visionen är att bli ett av Europas ledande fintechbolag genom att löpande erbjuda nya attraktiva produkter och tekniska lösningar.

Bolaget vill genom börsintroduktionen säkerställa fortsatt tillväxt och expansion och i det även möjliggöra för fler förvärv, då de har en uttalad förvärvsstrategi.

Kort om erbjudandet

Teckningskurs7,50 SEK per aktie
BolagsvärdeCirka 285 MSEK före erbjudandet
Minsta teckningspost700 aktier, motsvarande 5 250 SEK
Teckningsperiod14:e maj 2021 till 28:e maj 2021

Vi på Ekonomikus reserverar oss för fel och ändringar i ovan text och tabell. Vi hänvisar till SaveLend Groups egen hemsida https://savelendgroup.se/ för eventuella uppdateringar och fullständig information.


Om du vill teckna aktier i SaveLend Group kan du göra det på Nordnet och Avanza.

Vid teckning genom Nordnet kan du också få förtur. Läs mer nedan.

Det krävs inloggning på konto hos Avanza innan sidan blir tillgänglig.

Vid teckning genom Avanza får du inte förtur.


Förtur vid börsnotering av SaveLend Group

SaveLend ger förtur vid noteringen till den som uppfyller följande villkor:

  1. Du måste teckna aktierna genom Nordnet (att teckna genom Avanza ger ingen förtur)
  2. Du måste ha minst 10 000 kr insatt på ditt SaveLend konto och SmartInvest igång under hela teckningsperioden, alltså mellan 28 maj 2021 och 4 juni 2021.
  3. Notera att insättning hos SaveLend görs genom Bankgiro och beroende på din bank kan en överföring ta 1-2 bankdagar!
  4. Logga in på ditt investeringskonto hos SaveLend och fyll i formuläret ”Registrera tecknad IPO” som du hittar på översiktssidan

SaveLend ämnar då ge förtur enligt följande tabell:

Investerat kapitalFörtur tilldelning av aktierAntal aktier
10 000 kr5 250 kr700
20 000 kr10 005 kr1334
30 000 kr16 005 kr2134
Skulle intresset för aktierna vara för stort sker tilldelning först enligt lägsta nivån.

Villkoren för att få förtur går också att läsa på SaveLends sida här >>

Vi reserverar oss här för eventuella ändringar gjorda av SaveLend efter publicering av detta inlägg.


Kommer vi att teckna oss för aktier i SaveLend Group?

Alexander: Ja, jag har tänkt teckna mig för aktier i SaveLend Group och då också genom att uppfylla villkoren för förtur. Jag tror på bolaget och dess tjänster, både på kort och lång sikt. Själva branschen med investering i P2P-lån blir också ett allt mer populärt investeringsalternativ till börsen. Speciellt när börsen inte kommer kunna fortsätta stiga så galet som den gjort de senaste kvartalen. Men som vanligt vid börsintroduktioner är det värt att hålla ett öga på hur aktien tas emot på marknaden och sen anpassa eventuellt innehav därefter.

Malin: Kanske, beror på om jag vill frigöra kapital eller låta mina nuvarande investeringar ligga som de är nu; funderar på det. Men jag tror i och för sig knappast att aktien kommer sjunka när den börsintroduceras. Men en vet ju aldrig…

Observera att vi inte ger någon personlig rekommendation att teckna aktier. Vi rekommenderar var och en att göra sin egen analys innan ni fattar ert egna beslut!


Mer läsning och jämförelser av SaveLends tjänster för investering i lån

Vi har tidigare skrivit ett par jämförelser mellan SaveLend och andra liknande aktörer på marknaden, Lendify och Brocc, som också möjliggör för investeringar i lån. Är du intresserad av att läsa de jämförelserna så är länkarna här:

Jämförelse SaveLend eller Lendify >>

Jämförelse SaveLend eller Brocc >>
Informationen på denna sida och sajt är inte och ska inte tas som personlig investeringsrådgivning. Det finns alltid risker med investeringar. Värdet av investeringar kan förändras och det är möjligt att förlora det investerade kapitalet helt och hållet. Historisk utveckling garanterar inte framtida avkastning. Vi tar inte ansvar för investeringar gjorda baserade på information från denna sida och sajt. Gör alltid din egen analys innan en investering.